Over de organisatie

De Intocht van Sinterklaas in Vriezenveen is niet meer weg te denken in het Vriezenveense jaarprogramma. De aankomst, het tocht over het dorp, en het Grote Pietenfeest op het plein wordt door heel veel Vriezenveners (en ver daarbuiten) erg gewaardeerd. Toch is het niet vanzelfsprekend dat de intocht er ieder jaar weer is. Al vroeg in het jaar wordt er hard gewerkt om het ieder jaar weer tot in de puntjes te organiseren.

De Intocht Sinterklaas Vriezenveen wordt georganiseerd door een speciaal daarvoor opgerichte stichting, dit jaar zijn zij voor de zevende keer verantwoordelijk voor de organisatie van de intocht in het dorp. De stichting is ontstaan vanuit een groep vrijwilligers die al jaren betrokken waren bij de intocht. Daaromheen zijn nieuwe vrijwilligers opgestaan die met veel plezier zitting hebben genomen in het bestuur van deze stichting.

Het zal u niet verbazen dat het organiseren van een Intocht heel wat werk met zich meebrengt. Van kostuums tot paard, van vergunning tot dranghek, van pepernoot tot veegmachine. U kunt zo gek niet verzinnen, of het vraagt aandacht!

De stichting draagt het feest een enorm warm hart toe en is daarom graag bereid om dit te doen, maar vindt het van belang om te benoemen hoe het een en ander tot stand komt. De professionalisering van de intocht, zowel in uiterlijk als achter de schermen (veiligheid, verzekering en vergunningen) brengt ook een kostenplaatje met zich mee.

Het is goed om te benoemen dat deze intocht u wordt aangeboden door de plaatselijke (en deels regionale) middenstand en het bedrijfsleven. Zij sponsoren, het zij in diensten, producten of geld alles wat mogelijk wordt gemaakt tijdens de intocht. Er is geen sprake van subsidies of gemeentelijke ondersteuning.

De Stichting is enorm dankbaar voor al deze ondersteuning. Op deze manier hopen zij nog jaren de intocht in Vriezenveen te organiseren. Een applaus voor al deze winkels en bedrijven!

Voorzitter Mijnt Kruiskamp
Secretaris Jorieke Volkerink
Penningmeester Gerard Zomer
Sponsoring Sabine Hospers
Veiligheid & Vergunningen Martin Boswinkel
 Muziek Harry Wuite
Kwaliteit en inrichting Intocht Esther Winkel

Spaar jij mee?

De intocht in Vriezenveen staat weer voor de deur. Een prachtig moment waar veel kinderen naar uitkijken. Ook dit jaar staan er vele nieuwe activiteiten op de rol. Dit jaar kun je stickers sparen voor het groot Vriezenveens Sinterklaas verzamelalbum! Ben je benieuwd waar je de stickers kan krijgen? Neem dan snel een kijkje bij het Stickerboek!

Hoe kun je stickers sparen?

De stickers kun je sparen door boodschappen te doen bij 7 winkels in Vriezenveen. Je krijgt bij iedere 10 euro aan boodschappen een pakje van 4 stickers. Dat wordt dus lekker shoppen om je album vol te krijgen!

Weitzelpoort Brandstoffencentrum
Dick Wichers Bloembinderij
Shoeby
Jumbo Fikkert
Mulder - Meer dan een supermarkt
Bruna
Smelt Kappers